Puhuminen

slide2small

Puhun juuri nyt erityisesti kahdesta teemasta. Ensimmäinen niistä on ohjelmointitaitojen merkitys Suomen tulevaisuudelle: avaan kansantajuisesti, mitä ohjelmointi on, miten ohjelmoija luo maailmaa ja miksi meistä jokaisen on hyvä ymmärtää aiheesta jotain.

Toinen puheideni pääteema on nykyaikaisen median tapa toimia ja kiireisen toimittajan tapa ajatella. Kokemus on osoittanut, että tämä aihe kiinnostaa ja herättää loputonta keskustelua: Antaako päätoimittaja salaisia käskyjä? Miksi yksittäiset toimittajat “niin selvästi” ajavat tiettyä agendaa? Miksi tästäkään meidän firman tiedotteesta ei Hesari kirjoittanut?

Olen puhunut kummastakin aiheesta erilaisille yleisöille TEDxYouth-konferenssista Teknologiateollisuuden opettajatapahtumaan.

Jo aiemmin toimittajana työskennellessäni pyrin selittämään ymmärrettävästi, mitä tapahtuu uudessa tekniikassa, internetissä tai ylipäänsä ympäröivässä maailmassa. Oli kyse sitten tekoälyn nousustapeliyhtiö Supercellin menestyksestä tai valtioiden velkaantumisesta. Myös puhujana pohjaan konkreettisiin esimerkkeihin ja viihdytän. En teeskentele akateemista tutkijaa-asiantuntijaa, jollainen en ole.

Tilaa minut puhumaan tästä.